Blog Zanggroep Charm

Journaal van Charm
 

7 mei 2019: MFA Het Hanzehuys was vandaag klaar voor onze komst! Vanavond voor het eerst gezongen in de spiksplinternieuwe Waalzaal. Het blijkt een zogenaamde -droge- ruimte. Charm moet hierdoor noten heel lang uitzingen om een mooie, volle koorklank te krijgen. Harder werken voor ons, maar wel zullen we merken, dat daardoor zingen op andere locaties makkelijker zal gaan - aldus dirigent Pieter. Wij doen in ieder geval onze best en zijn hard bezig met de voorbereidingen op ons optreden bij de PinksterVaria in Altforst op zondag 9 juni as.

 

30 april 2019: Afgelopen week de allerlaatste repetitie gehad in Ontmoetingscentrum De Hanze. Jo en Gerda, ontzettend bedankt voor alle goede zorgen de afgelopen jaren! Deze week hebben we voor 1x gerepeteerd in de basisschool, waar alles ooit begon. Meer lezen en weten over de geschiedenis van Charm, het toffe koor dat al 35 jaar bestaat? Kijk dan op onze website onder het kopje Leden!

 

15 december: Koud maar gezellig, optreden op de kerstmarkt van 's Heeren Loo! Nu hebben we even een winterstop. Op dinsdag 8 januari beginnen de repetities weer in De Hanze. Nieuwe dames zijn welkom bij alle stemgroepen. Zeker wanneer de lagere regionen geen probleem voor jou zijn, zien we graag bij onze repetitie!

20 november: de laatste repetitie voor ons optreden bij het evenement PUUR in De Tuinen van Appeltern. Op zondag 25 november zingen we binnen op een mooie locatie van De Tuinen van Appeltern mooie en pure nummers uit ons repertoire. De optredens vinden tussen 14u en 17u plaats.

14 oktober: Alweer een prachtige zonnige dag. Daardoor kon Bjoetiek De Zwaan haar najaarscollectie showen in de buitenlucht, in de sfeervolle tuin van Theehuis Maasbommel. Zanggroep Charm mocht de middag met haar zang opluisteren. De modeshow werd vakkundig door Jeannette aan elkaar gepraat. Trots zijn we op onze leden Nanny en Trea die ook meeliepen met de show. Het was een geslaagde middag!

10 september:

Het zonnetje scheen en de temperatuur was goed: ideale omstandigheden om afgelopen zondag ons eerste eigen buitenconcert te geven. Om 14.00 uur werden de eerste tonen ingezet en zaten er al luisteraars klaar. Langzaam aan vonden steeds meer mensen een plekje om onder het genot van een drankje te genieten van de muziek van Charm. In een relaxte sfeer zongen we Nederlands- en Engelstalige nummers uit ons repertoire van zangers als o.a. Anouk, Frances, Sister Act, Trijntje Oosterhuis, The Pointer Sisters, het Goede Doel en Loreen. Swingende nummers werden afgewisseld met meer ingetogen nummers. Op de dijk stopten auto’s, fietsen en motoren om even te luisteren. Dat leverde een dynamisch, gezellig en succesvol optreden op. Aan het eind ging de hoed nog even rond en uit de opbrengst bleek dat het publiek dit optreden gewaardeerd had. Het begin van een mooie traditie!

2 september: over een week is het zover. Op zondag 9 september organiseren wij in Maasbommel ons allereerste Roseetje op een kleedje. In het kort: een buitenconcert door Zanggroep Charm - publiek kan zitten op hun eigen kleedje met een roseetje of ander drankje - ontspannen en genieten maar! Van 14.00 uur tot 16.00 uur, locatie parkje t.o. Raadhuisdijk 1 Maasbommel.
Wij hebben er zin in. Nu alleen nog duimen voor mooi droog weer, anders gaat het concert niet door...

3 juli: de Zwoele Zomeravond Zang, onze gebruikelijke seizoenafsluiting in De Hanze voor publiek, werd goed bezocht en gewaardeerd. Leuk om nieuwe nummers als Vlieg met me mee en Euphoria eens te laten horen. Het publiek had zelf ook een zingende bijdrage in het nummer Nooduitgang. Er klonk nog een duet en ook werden we verrast door enkele Oostenrijkse nummers door in totaal drie bugelspelers. Nu gaan we fijn vakantie vieren, op dinsdag 21 augustus starten we weer met repeteren. Tot dan!

 

18 juni: de Rabobank Clubkas Campagne heeft Zanggroep Charm 58 stemmen = Euro 212,73 opgeleverd. De cheque mochten we vandaag in ontvangst nemen. We zijn er heel blij mee en bedanken de Rabobank en alle stemmers van harte.

24 mei: wat een mooie locatie, groot podium en aardige mensen bij Vrijthof in Tiel. Met veel plezier hebben we hier vanavond onze nummers ten gehore gebracht. Hopelijk snel tot een volgende keer!

10 april: het optreden deze avond in Verpleeghuis De Weegbree in Wijchen is prima verlopen in een ontspannen sfeer. Het publiek was enthousiast, evenals de dames van Charm. Graag komen wij een keertje terug in Wijchen! De hoge sopranen hebben vanaf april versterking gekregen: welkom Trea!

14 maart: vanavond hebben we een begin gemaakt met Foto van Vroeger en veel andere nummers doorgezongen. Volgende week om 20.00 uur is er een open repetitie. Hou je van zingen, kom dan vanaf 20.00 uur luisteren en met ons meedoen! Samen gaan we dan het nummer Nooduitgang van Het Goede Doel instuderen!

1 maart 2018: vandaag gestudeerd op nummers van Trijntje Oosterhuis en Loreen. Deze worden toegevoegd aan het programma van de optredens.

27 februari 2018: de 2e workshop van Heidi heeft ons geleerd beter naar het publiek en naar elkaar te kijken. Luisteraars het gevoel geven, dat we speciaal voor hem of haar zingen! Bedankt Heidi, we hebben van je workshops genoten.

6 februari 2018: vanavond druk bezig met het instuderen van nieuw repertoire voor de komende optredens in april en mei. De lage mezzosopranen hebben versterking gekregen, welkom Mieke! De hoge mezzosopranen moeten het met een dame minder doen: wel bedankt voor je inzet de afgelopen jaren, Jose! Nieuwe leden m.n. sopranen en hoge mezzosopranen zijn zeer welkom!

 

30 januari 2018: Speel je in beweging. Heidi heeft ons een 1e workshop Beweging gegeven: geen ingestudeerde pasjes, maar beweging en beleving bij muziek vanuit jezelf. Verhelderend, grensverleggend en af en toe hilarisch! Bovenal hebben we dit SAMEN gedaan en daar kunnen we trots op zijn! Op 27 februari as. geeft Heidi ons een 2e workshop.

6 januari 2018: de gelegenheidsformatie Het Pret-Octet heeft haar plezier in het zingen gedemonstreerd op de Verbindingsdag, een kennismakingsdag van, over en voor Maasbommel, onder het genot van een nieuwjaarsborrel. Zingen is ontspanning door een beetje inspanning en kan op alle leeftijden gedaan worden. Vrouwen zijn van harte welkom om dit mee te ervaren bij Zanggroep Charm!

 

  • Repetitie

   Wanneer repeteren we en waar? Wil je graag een repetitie bijwonen?Lees hier meer  informatie.

  • Repertoire

   Bekijk hier onze repertoirelijst en beluister geluids-fragmenten van Zanggroep Charm.

  • Optredens

   Wanneer en voor wie treden wij dit jaar op? In de agenda vind je de optredens voor de komende tijd.

  • Leden

   Zanggroep Charm bestaat momenteel uit 25 enthousiaste dames. Enkele van hen doen een boekje open.